Auto total-loss? Verkoop hem!

Het is zover. Na jaren prettig gebruik en duizenden kilometers, vakanties en woon-werk verkeer is het moment gekomen waar niemand op zit te wachten. Je auto is total loss. Help, wat nu?

Total-loss

Veel mensen denken bij een total-loss auto, aan een auto die volledig in puin ligt of uit elkaar valt. Zo wordt een auto vaak total-loss verklaard na een ernstig ongeluk, waarbij de auto zo veel schade heeft opgelopen dat het het absoluut niet meer loont om hem te (laten) repareren. Maar feitelijk hoef je helemaal niet per se iets te kunnen zien aan een total-loss auto. Het kan namelijk ook een gewone onderhoudsreparatie of AKP keuring zijn die zo veel gebreken aan het licht brengt, dan we het over een ‘economische total-loss’ hebben.

Te hoge kosten

Veel mensen denken bij total-loss Of het nu gaat om een total-loss door een ongeluk of een economische total-loss, de kosten van een eventuele reparatie zijn waarschijnlijk zo hoog geworden, het het het in alle realiteit niet waard is om deze nog te laten repareren. Natuurlijk voor niemand een leuk moment om op deze manier afscheid te moeten nemen van een auto waar je vaak al jaren in rijdt, maar hoe gaat het dan nu verder?

Geld voor je oude auto

Gelukkig kun je in bijna alle gevallen nog een mooi bedrag terug krijgen voor je auto, of wat daarvan over is na een ongeluk. Door heel Nederland zitten erkende sloopbedrijven die jouw auto graag overnemen en recyclen. Zij zorgen er dan voor dat de auto netjes wordt gedemonteerd en zo milieuvriendelijk mogelijk wordt afgevoerd. Onderdelen die eventueel nog her te gebruiken zijn halen ze er uit en proberen ze dan nog te verkopen. Maar hoe krijg je je auto, die vaak niet meer rijdbaar of zelfs rolbaar is, bij dat bedrijf?

Sloopauto ophalen

Het mooie is, dat sloopbedrijven graag je sloopauto ophalen. Sterker nog, dit doen ze geheel kosteloos. Ze kunnen de auto bij je thuis ophalen, maar bijvoorbeeld ook bij de garage of schadehersteller waar de auto op dat moment staat. Het enige wat jij hoeft te doen is te zorgen dat alle papieren bij de auto aanwezig zijn. Het sloopbedrijf stuurt dan het vrijwaringsbewijs ommegaand naar je op. Zo heb je er dus totaal geen omkijken meer naar en kun je met het geld dat je eraan overhoudt direct op zoek naar een nieuwe auto!

Kortom, als je auto total-loss is is dat zeker voor niemand een prettig moment, maar gelukkig kun je je sloopauto zonder al te veel problemen laten ophalen en houd je er op deze manier alsnog een mooi bedrag aan over!

Post Author: admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *