Goed voorbereid de weg op: hoe doe je dat?

Ben jij van plan om dit jaar per auto op vakantie te gaan? In dat geval zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Is je auto bijvoorbeeld onlangs nog gekeurd? Tijdens de keuring worden de meest kritieke onderdelen gecontroleerd op schade of slijtage. Door deze nog voor vertrek te vervangen, voorkom je dat je tijdens de vakantie langs de kant van de weg komt te staan. Iets wat bij veel mensen voor een grote ergernis zorgt! In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje, die voor vertrek geregeld moeten zijn.

Controleer de auto en aanhanger voor vertrek

Niet alleen is het belangrijk om de auto te laten keuren, ook kun je de aanhanger laten controleren op slijtage. Dit geldt bijvoorbeeld voor een vouwwagen, een caravan, een aanhanger met losse tenten, enzovoorts. Er is niets vervelender dan pech in het buitenland! Zeker als je in een land komt, waar men de Engelse taal niet goed spreekt. Je kunt zelf een controle uitvoeren aan je banden. Is de druk van de banden bijvoorbeeld hoog genoeg om een klapband of een onnodig hoge rolweerstand tegen te gaan?

Tip: een jerrycan met benzine in de auto meenemen kan aan te raden zijn! Ideaal als je geen benzinepomp meer tegenkomt, terwijl de tank bijna leeg is.

Sluit een autoverzekering af in Nederland

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten, voordat je de weg op gaat. Dat geldt ook voor het gebruik van je auto in het buitenland. Vaak zit eventuele schade aan de auto in het buitenland bij je Nederlandse autoverzekering inbegrepen. Lees de polisvoorwaarden voor vertrek door, om te kijken of een overstap naar een andere verzekering het overwegen waard is. Ook een autoverzekering afsluiten begint bij het vergelijken van de mogelijkheden.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *